Hvalpekasse

Hvalpe 2024 - følg os på Facebook / Drumbeat Labradors

Drumbeat Fascination har fået hvalpe

Drumbeat Fascination fødte d. 15. maj 2024 problemfrit 6 stoe livskraftige hvalpe, som vil kunne flytte hjemmefra d. 10 juli, når de er 8 uger gamle.

Der kom 3 gule hanner, 1 gul tæve og 2 sorte tæver  :-)

Fascination - til dagligt Fancy - er en fænomenal tæve - altid opmærksom og klar, med et mentalt overskud i enhver situation. Hun har en fantastisk charme, som gør, at stort set alle der kommer og besøger os, bemærker hende.. Hun har arvet sin store personlighed efter sin mor DKCH DEVDHCH Drumbeat Let's Dance, som i udstillingsringen var en topvinder. Fancy er vældig glad for at apportere og er med sit gode humør altid med på en leg eller udfordring, Samtidig er hun meget fattet og førbar. Netop det, at hun lytter og nærmest læser folks tanker, gør, at hun er en helt speciel hund at være sammen med. Rolig og nem og tilpasser sig alle situationer.

Fancy er 5. generation efter champions fra Kennel Drumbeat, og vi har store forventninger til, at hun kan videreføre de stolte traditioner. Drumbeat Kiss of Fire er far til Fancy og er selv spor Champion og har avlet en del fine hunde, her i blandt Drumbeat Bon Appetit som blev vinderplaceret ved DM i Nosework i 2024.

Fancy fik i 2023 sit første kuld hvalpe. Det blev et super lækkert kuld - og nu her hvor de er snart 1 år, ser vi nogle rigtigt dejlige unghunde der minder utroligt meget om deres mor. Så Fancy slår klart igennem avlsmæssigt. En af hendes hvalpe blev bla. Bedst i racen på udstilling som hvalp.

Fancy er naturligvis sund og rask med A/0, hvilket betyder, at hun er fri for dysplasi på både hofter og albuer. Hun er også fri for PRA og øjenlyst uden anmærkninger.

Det har været en stor opgave at finde en hanhund, som kan matche Dancers kvaliteter.

Som den stolte fader har vi valgt Millcottage Pigeon of Labdom.

Pigeon er en smart og meget velbygget hanhund som er født på den verdenskendte Millcotage kennel i Skotland. Pigeon er ud af en super afstamning, med alle de mest attraktive blodlinier fra den engelsk avl. Vi har tidligere lavet et kuld hvalpe med hans halvbror Labdom Nuthatch, hvor vi selv beholdte vores pragtfulde Drumbeat Miracle. Pigeon har allerede selv fået imponerende resultater og har vist, at han avler meget sundt på hofter og albuer.

Vi hilste på Pigeon, da vi skulle parre, og han var en rigtigt dejlig hund, men et venligt og imødekommende temperament - og et herligt humør. Pigeon er stor og muskuløs og har det lækreste hovede.

Vi mener, at denne kombination bliver helt unik, da forældrene er meget ens typemæssigt og deres afstamning passer perfekt sammen. Vi forventer samarbejdsvillig hvalpe med et mildt og roligt sind, velegnet som til alt hundesport og jagt og ikke mindst som rolige nemme famillie hunde.

Begge forældre har fine A hofter og højt index, 0 på albuer og er øjenlyst. Fancy er øjenlyst uden anmærkninger. Det var Pigeon også, da vi parrede med ham. Sidenhen er han blevet øjenlyst igen d. 11.04.2024 og har fået en lille anmærkning på det ene øje, som betegnes som Kataract (ikke medfødt) påvist anden - 1 punktat katarakt OD anteriore cortex. Vi blev straks bekymret og kontaktede en dyrlæge, som er specialist i øjenlysning. Han forklarede, at det betyder, at Pigeon har fået et lille prik i det ene øje, måske fra en gren. Så der er tale om en skade, som måske reparerer sig selv og forsvinder til næste gang, han bliver øjenlyst. Vi blev yderligere forklaret, at hvis der er tale om arvelighed, så vil en anmærkning være at finde i begge øjne.

Ingen af hvalpene vil kunne udvikle PRA, EIC, CNM, STGD1 og SD2.

Vi glæder os meget til, at følge hvalpene, og beholder selv en hvalp til at føre slægten videre. 

Millcottage Pigeon of Labdom

Drumbeat Fascination